Hotstone massage

Geniet van een ontspannende hotstone massage en laat uw spieren verwarmen en tot rust komen. Bij deze massage worden warme kobaltstenen op energiepunten op uw lichaam geplaatst, waarna u kunt genieten van een op maat gemaakte massage. Bij Oegstgeest Spa Massages & Rituals is onze hotstone massage een ultieme traktatie voor uw lichaam!

Masseren met warme stenen

Al duizenden jaren is bekend dat warme stenen een therapeutisch effect hebben. In Azië en India dienden de opgewarmde stenen als voorloper van acupunctuur, terwijl de Grieken en Romeinen stenen gebruikten om elkaar te masseren en verlichting te bieden tegen spierpijn en andere klachten. Bij een moderne hot stone massage worden platte kobaltstenen verwarmd tot ongeveer 45 graden Celsius en op specifieke punten van het lichaam geplaatst, zoals op de rug, voeten en handen. Basaltstenen, die vulkanisch van oorsprong zijn en warmte goed kunnen vasthouden en afgeven, kunnen ook gebruikt worden voor de massage.

Voordat de stenen over de huid glijden, wordt de huid ingemasseerd met olie. Vervolgens worden de stenen langzaam over het lichaam gemasseerd met cirkelvormige bewegingen. Dankzij de warmte dringt een hot stone massage dieper door in het spierweefsel dan een reguliere massage. De temperatuur van de stenen lijkt misschien hoog, maar deze voelt zeer aangenaam aan.

Na een hot stone massage voelt u zich weer helemaal opgeladen en is uw lichaam terug in balans

De effecten van hot stone massage

Een hotstone massage heeft een ontspannende en helende werking. De warmte van de stenen dringt diep door in de spieren en gewrichten. Dit maakt uw spieren los en ontspannen. De warmte in combinatie met de strijkingen stimuleert tevens de doorbloeding waardoor afvalstoffen in het lichaam beter worden afgevoerd. De belangrijkste hotstone massage voordelen op een rij:

  • Betere doorbloeding
  • Soepelere spieren
  • Vermindert spanningen en stress
  • Brengt de geest tot rust
 

Tot slot is een hot stone massage zeer effectief tegen rugpijn, hoofdpijn en spijsverteringsproblemen. Na de massage voelt u zich weer helemaal opgeladen en is uw lichaam terug in balans. De hot stone massage is dé ideale manier om aan de drukte van alledag te ontsnappen.

Kan iedereen een hot stone massage boeken?

Er zijn bepaalde situaties waarin het afgeraden wordt om een hot stone massage te ondergaan. Bijvoorbeeld bij open wonden, koorts, spataderen of een hoge bloeddruk. Ook wanneer de temperatuur boven de 25 graden is, kan de massage niet worden gegeven omdat het lichaam dan onvoldoende kan afkoelen. In deze gevallen zullen we bekijken of er een andere geschikte massagevorm mogelijk is, zoals een ontspanningsmassage zonder stenen of een Thai-Shiatsu massage.

×