Haptonomische massage

Deze massage is gebaseerd op de haptonomie, de ‘leer van het voelen’, waarbij de masseur tijdens de behandeling actief meegaat met de afgestemde drukpunten. De haptonomische massage is gericht op het herstellen van de verbinding met uw lichaam. Het is een kalmerende massage waarbij gebruik wordt gemaakt van lange strijkbewegingen, gerichte drukpunten, zachte schuddingen en pulserende bewegingen.

Haptonomie in het kort

Haptonomie is de leer van het tasten en voelen en is afgeleid van twee Griekse woorden: hapsis en nomos. Hapsis staat voor gevoel of gevoelsbeleving en nomos staat voor wet of norm. In haptonomie is de emotionele aanraking van groot belang. Het lichaam wordt gezien als ‘drager van gevoelens’ en is als het ware een harde schijf waar alle gevoelservaringen zijn opgeslagen. Negatieve gevoelservaringen kunnen leiden tot bepaalde bewegingspatronen en een gesloten houding. Haptonomie kan helpen om contact te maken met deze gevoelens. Door aanraking wordt u zich bewust van uw eigen blokkades, om deze vervolgens te verminderen.

 

Word bewust van uw gevoel met een haptonomische massage

Typerend voor een haptonomische massage zijn de lange, rustgevende strijkingen die zorgvuldig zijn afgestemd op het hele lichaam. Het afstemmen houdt in dat de masseur meer gevoel krijgt voor de persoon die gemasseerd wordt. Dit contact verloopt voornamelijk non-verbaal en leidt tot ontspanning. Er kan zowel met als zonder olie gemasseerd worden. Door meerdere lichaamsdelen in één beweging aan te raken, wordt het gevoel van eenheid in het lichaam versterkt. Naast strijkingen worden ook pulsen, licht schudden en oscilleren (trillen) gebruikt. Bij Oegstgeest Spa Massages & Rituals krijgt u nooit een standaard massage, maar een haptonomische massage is altijd uniek en afgestemd op de specifieke behoeften van de cliënt. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke lichaamsdelen, zoals de rug of benen, extra aandacht nodig hebben, maar het geheel wordt nooit uit het oog verloren.

Een haptonomische massage kan nuttig zijn bij chronische pijn, relatieproblemen, overspannenheid en vermoeidheid. Deze vorm van massage kan helpen om beter om te gaan met stress, verdriet of pijn en om volledig tot rust te komen.

Een haptonomische massage activeert het lichaamsbewustzijn en werkt ontspannend

Haptonomie in het kort

Zwangerschap is een prachtige gebeurtenis, maar kan ook stress veroorzaken door de grote veranderingen die eraan komen. Met onze haptonomische zwangerschapsmassage kunnen u en uw baby tot rust komen. De massage heeft ook vele fysieke voordelen. Het kan verschillende ongemakken, zoals rugpijn en vochtophoping, effectief verminderen. In een comfortabele rug- of zijligging worden de buik en rug zacht gemasseerd. Op verzoek kan dit worden aangevuld met een heerlijke massage van de voeten, hoofdhuid, nek en schouders. Extra “we-time” voor aanstaande moeder en foetus! Op zoek naar een andere zachte massage voor totale ontspanning? Bekijk onze Lomi lomi massage eens.

Oegstgeest Spa Massages & Rituals biedt ook een unieke koppelmassage voor (zwangere) vrouwen en hun partner. Tijdens de koppelmassage leert uw partner hoe hij/zij jou tijdens de zwangerschap kan masseren om verlichting en ontspanning te bieden.

×