Cupping massage

De massagetechniek genaamd “cupping” is momenteel erg populair in de massage-industrie. Vooral topsporters lijken deze techniek te gebruiken. Het doel van deze techniek is het bevorderen van de bloedcirculatie en het verminderen van hardnekkige spierspanningen. Bij Oegstgeest Spa massages en rituals kunt u deze veelzijdige massagetechniek zelf ervaren.

 

Wat is cupping massage precies?

Bij cupping worden er (hete) cups vacuüm gezogen op de huid. De glazen variant cup is het meest kenmerkend voor cupping, maar deze kunnen ook van plastic, siliconen of bamboe zijn. Door de zuigtechniek wordt de huid omhoog getrokken en het bloed naar de desbetreffende plek gezogen. Het doel: de doorbloeding stimuleren en spieren en bindweefsel los masseren. Op het eerste oog lijkt cupping een typische, populaire massagetechniek van de 21e eeuw. Het tegendeel is echter waar. Het is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze die zijn oorsprong vindt in de traditionele Chinese geneeskunde. Men richtte zich tot cupping massages om pijnklachten en huidaandoeningen te bestrijden. In Nederlandse badhuizen kon u in de middeleeuwen al voor een cupping massage terecht!

Over het algemeen zijn er twee verschillende cupping behandelmethoden te onderscheiden: dry cupping en wet cupping. De meest gebruikelijke methode, die we tevens ook in onze praktijk toepassen, is dry cupping. Bij dry cupping wordt een negatieve druk gecreëerd tussen de huid en de cup. Met behulp van een pomp wordt de lucht onder de cup verwijderd. De cups blijven circa 10 tot 15 minuten zitten.

Na de behandeling ontstaan vaak rode of blauwe plekken in de vorm van de cup. Deze plekken zijn niet erg fraai, maar wel onschuldig. Na enkele dagen verdwijnen ze vanzelf. In tegenstelling tot bij wet cupping worden er géén kleine sneetjes in de huid gemaakt. Dit maakt de behandeling een stuk ontspannender en u loopt bovendien geen besmettingsrisico. Bij Oegstgeest Spa massages en rituals kunt u ook terecht voor een cupping behandeling volgens de dry cupping methode.

Cupping is uitermate geschikt bij klachten als vastzittende spieren, blessures, rug-, nek- en schouderklachten en stress

Cupping heeft een helende én ontspannende werking

Cupping therapie biedt vele voordelen voor het lichaam. Ten eerste stimuleert de zuigkracht de bloedcirculatie, wat essentieel is voor een gezonde en stralende huid. Het verhoogt de zuurstofopname en bevordert de afvoer van afvalstoffen uit spieren en organen. Cupping massage kan worden gezien als een detox voor het lichaam. Daarnaast heeft cupping een diepgaande werking op het verminderen van hardnekkige spierspanningen en -knopen. Vaak wordt cupping massage in combinatie met bindweefselmassages gebruikt in de strijd tegen cellulitis. Er zijn nog meer voordelen van cupping, waaronder:

  • Het losmaken van verklevingen
  • Het verminderen van pijn en zwellingen
  • Het afvoeren van vocht en afvalstoffen
  • Een sneller spierherstel na het sporten
  • Het stimuleren van collageenproductie
  • Het activeren van de huidstofwisseling
 

Cupping therapie is daarnaast ook zeer ontspannend en rustgevend. Het is een effectieve behandeling die niet alleen uw klachten aanpakt, maar ook zorgt voor complete ontspanning. Als u zich meer op uw gemak voelt bij de traditionele massagetechniek met warme stenen in plaats van cups, dan kunt u kiezen voor een hot stone massage. Dit is ook een effectieve behandeling tegen rugpijn, verklevingen en vastzittende spieren, en heeft bovendien een ontspannend effect.

×